5 – De teller staat op de vijf

Geplaatst 27 februari 2015

5

We tellen af:

We hebben nieuws. Het publicatieschema van ons debuut SCHIMMENSCHUW is ontvangen. De redactie van ons manuscript zal 30 maart afgerond zijn. We krijgen de zetversie van het boek op 6 mei om na te kijken en sturen dit voor 11 mei terug. Dan wordt het boek gedrukt en krijgen wij, als alles volgens de planning goed verloopt, op 22 mei onze eigen boeken thuis. Voor degenen die er een gereserveerd hebben via onze intekenlijst: die kunnen dan hun exemplaar bij ons aanvragen (met gratis “De wording van Chyndyro”als toegift).

UITGEVERIJ ZILVERBRON heeft ons eveneens laten weten dat de boeken rond 30 mei in de winkels verkrijgbaar zullen zijn. Wij hopen zelf op het Keltfest in Dordrecht aanwezig te zijn om ze gesigneerd te kunnen verkopen.

De redactie gaat gestaag door op dit moment.

 

De magische dynastieën van Chyndyro.

Zoals we vorige keer schreven, hebben we verschillende dagboeken van personages geschreven voordat we serieus begonnen aan manuscripten om als boeken uit te geven.

Die dagboeken zijn van verschillende leden van zeven belangrijke magische families, die in onze boeken dan ook terug te vinden zijn, net als op de kaart van Chyndyro, waarop de route te volgens is die Kamilia, de hoofdpersoon uit Schimmenschuw, aflegt. Zij moet door de zeven landen reizen om aan de opdracht van de goden te voldoen.

A4 liggend Kaart Chyndyro 225 grijs

 

© Johanna Lime

De reis begint bij de Ming dynastie in de vestingstad Sisiliah. Het land dat aan een gezicht doet denken is van de gedachtenmagiërs van Ming. Zij kennen onder andere telepathie en telekinese. In dit land bevindt zich het Schaduwwoud en de Glooibergen waarvan de Bronsberg het belangrijkst is. Na het gehucht Lis begint de tocht door dit woud.

De stad Erdre in het land van de dynastie Gettferdrey is Kamilia’s volgende reisdoel. Deze familie is van de lichaammagie en staat bekend om de snelle paarden. In het woud van Erdre, dat gedeeltelijk in de zee ligt, moet Kamilia een artefact vinden waarvan niemand weet waar het is. Een lastige opdracht en niet alleen daarom.

Ze reist van Ferry naar Holy per schip en komt dan in het land van de vuurmagiërs Attholred. Onderweg van de havenplaats Holy naar de hoofdstad Igni, moet haar reisgezelschap langs F. Uiteindelijk wordt er strijd geleverd bij Desta Morta.

De reis gaat per koest verder naar het land van Morane, van de geestmagiërs. Zij wonen op de toppen van de Piekbergen, waar de grote roofvogels huizen en waar de slangen zijn. In Yoku blijkt de matriarch al van haar komst te weten.

Na een bezoek aan een boerderij van de ouders van een haar reisgenoten, moet ze naar het land van Lyoncourt, de luchtmagiërs. Het is daar niet pluis. Ze overnachten in De Hete Bliksem en gaan dan naar de hoofdstad Leona. De luchtmagiërs zijn bezig met verboden zaken. Gelukkig kunnen ze met hun luchtmagie vliegen.

In het van Baksy, de dynastie van aardemagie, liggen er veel losse stenen op de Keibergen en dat is niet het enige daar. Het gezelschap hoort steeds vreemde geluiden en al gauw blijkt dat het hier ook niet pluis is. In de stad Haya komt Kamilia in aanraking met de jonge Scarlett Baksy, die met hen mee gaat naar het land van de volgende dynastie: die van de watermagiërs van Toliano.

Voordat ze uiteindelijk bij de tijdpoort aankomt, komt haar gezelschap lang Toernooi en beleeft daar nog de nodige avonturen. Via Hagel en Lotus gaat de reis verder naar Florente, waar de Toliano familie resideert. In het moeras van Zemo blijkt een geest te huizen. Zal Kamilia deze geest kunnen weerstaan? En wil ze nog wel naar huis?

De wording van Chyndyro 3

We hebben van het korte verhaal “De wording van Chyndyro”, dat over de ontstaansgeschiedenis van de planeten uit het koninkrijk Laskoro verhaalt, boekjes laten drukken. Deze boekjes, van 35 pagina’s A5 met een tekening op de kaft en zes tekeningen in het boekje zelf, geven we als toegift bij de eerste honderd exemplaren van Schimmenschuw die via onszelf verkocht worden.

U kunt het ook aanvragen als pdf bestad, of zowel het boekje als het pdf bestand.

Wilt u “Schimmenschuw” kopen via ons en “De wording van Chyndyro” er gratis bij krijgen, laat dan een chat bericht achter bij Marjo Heijkoop, Dinie Boudestein of Johanna Lime op Facebook of in een reactie op onze WordPress website. Als u dit wilt, vermeldt dan uw e-mail adres, zodat wij kunnen reageren op het bericht.

 

Groeten van Johanna Lime.