Gentasia Awards bundels – van uitstel komt afstel?

30 januari 2015

De Gentasia Awards bundels – van uitstel komt afstel?

Het zit allemaal erg tegen wat ons betreft met de publicatiemogelijkheid van onze drie verhalen met tekeningen voor de Gentasia Awards bundels. We zouden eind januari van uitgeverij Annibo de proef binnen moeten krijgen van onze geredigeerde verhalen, zoals ze in maart 2015 in de drie bundels komen te staan. Dan zouden we ze nog even door moeten kijken voordat de bundels worden gedrukt en 21 maart uit zullen komen. Maar weer hebben we geen bericht ontvangen van Antoine Bomon. Het zou kunnen dat we vandaag of morgen nog een e-mail krijgen, maar dat is dan wel heel kort dag en we hebben er nog maar weinig hoop op dat deze boeken er echt gaan komen. Vreselijk jammer, zo moeizaam als dit proces verloopt.

Steeds is er weer een reden voor uitstel. De belofte van het bijwerken van de juiste gegevens op de website van de uitgever is al maandenlang niet uitgekomen, we wachten nog steeds op de informatie die daar te zien zou komen over de deelnemende auteurs. In een Facebookgroep van deze auteurs, zien wij dat er al verschillende schrijvers zijn die er helemaal geen vertrouwen meer in hebben en die hun verhaal hebben ingetrokken. Wij hebben dat nog niet gedaan met onze drie verhalen omdat we toch steeds blijven hopen dat de bundels er nog komen. We weten dat het uitgeven van boeken vaak heel veel tijd kost en dat je als schrijver enorm veel geduld moet hebben, maar dit loopt toch wel de spuigaten uit. Het nare is ook dat er geen goede communicatie is, waardoor je niet weet waar je als schrijver nu werkelijk aan toe bent. We wachten het nog af tot maart, maar zijn bang dat van het vele uitstel uiteindelijk afstel zal komen. Dat onze verhalen toch niet in drie mooie droombundels zullen verschijnen.

We willen u als lezer dan ook adviseren de website van Annibo in de gaten te houden om te zien of er nog verandering komt en of de gegevens alsnog worden bijgewerkt. Verder adviseren wij om de bundels pas te kopen als ze daadwerkelijk gepubliceerd zijn. Of dat echt nog maart 2015 wordt? Wij weten het niet meer.

Eerlijk gezegd zijn we bang dat van het vele uitstellen uiteindelijk afstel komt en dat er geen Gentasia Awards bundels 2014 meer gaan komen in 2015.

Onze excuses, maar hier hebben wij geen grip op. De uitgever is aan zet.