Wat er van onze plannen van 2014 terecht is gekomen

27 december 2014

Wat er van onze plannen van 2014 terecht is gekomen

Hier ziet u een foto van ons visionboard van 2014.

Vision board 2014 - 2

Evaluatie van 2014:

2014 is voor ons een jaar geweest waarin veel geschreven en herschreven is. Allereerst kregen we het fantastisch goede nieuws dat Schimmenschuw zal worden uitgegeven bij uitgeverij Zilverbron. Het contract werd ondertekend en inmiddels zijn wij begonnen met de redactieronde. In 2015 zal ons debuut een feit worden.

We hebben dit jaar veel geschreven aan de trilogie Eibor Risoklany: de vergeten vloek, en zijn nu zo ver dat we hebben besloten dat het geen trilogie wordt, maar een serie van vijf boeken. Deel één hebben we laten proeflezen en het blijkt dat we bepaalde personages nog tekort gedaan hebben, vandaar de beslissing om het anders in te delen. We zijn nu bezig aan die nieuwe indeling. Het tweede deel van de eerst geplande trilogie was al vergevorderd tijdens de NaNoWriMo van november 2014 en kan in de serie worden opgenomen in deel drie. Voor 2015 hebben we weer genoeg herschrijfwerk voor de serie boeken die volgen op Schimmenschuw.

2014 was voor ons een jaar van veel geduld hebben en van afwijzingen en tegenslag, maar ook van veel verbeteren.

In 2014 hebben we veel eerder geschreven korte verhalen herschreven aan de hand van de juryrapporten en een paar ervan zijn opgestuurd naar een andere wedstrijd. De rest bewaren we in aparte mapjes op de computer voor latere publicatie.

Voor de Paul Harland Prijs en Fantastels zijn er respectievelijk twee en drie nieuwe verhalen opgestuurd. Hiervoor wachten we nu op de uitslag van de jury.

We deden mee aan de Gentasia Awards 2014 en kregen het heuglijke nieuws dat in alle drie de bundels een verhaal en een tekening van ons zou worden opgenomen. We gaan ervan uit dat die bundels in maart 2015 uiteindelijk toch nog zullen verschijnen, hoewel het erg traag en met veel hindernissen verloopt. Als deze bundels bij uitgeverij Annibo toch wel uit zullen komen, hebben we dus drie gepubliceerde korte verhalen van Johanna Lime. Een voor kinderen, een voor tieners en een voor volwassenen.

Ons verhaal voor de Fantasy Strijd Brugge 2014 was iets beter dan het verhaal van 2012 en is inmiddels herschreven. We bewaren de herschreven verhalen voor een eventuele latere publicatie en hebben in december 2014 alweer veertien verhalen klaar liggen hiervoor.

Een verhaal voor Azra Magazine met als thema de toekomst haalde de longlist niet en is dezelfde weg gegaan als het verhaal van de Fantasy Strijd Brugge.

We hebben de cursus Personages, conflict en perspectief afgerond en Marjo heeft voor zichzelf nog twee cursussen gevolgd: Schrijven voor kinderen en AVI kinderboeken schrijven. Ook heeft ze nog meegedaan aan twee kleinere wedstrijden: mosterd van 120 woorden en een wedstrijd waarin een kinderverhaal afgeschreven moest worden. Een kinderboek ligt geschreven klaar maar wacht nog op de moed om het naar een uitgever te sturen. Plannen voor andere boeken sluimeren op de achtergrond.

In 2014 zijn we begonnen aan het naaien van lange jurken voor festivals. Ook hebben we tekeningen gemaakt van draken, voor een promotiefilmpje en voor een eventuele cover van ons boek. De tekeningen bij de verhalen van Gentasia werden eveneens zelf gemaakt.

Vooruitblik 2015:

Onze plannen voor 2015 zijn inmiddels bijgesteld en we kijken in spanning uit naar het komende jaar. We gaan in het eerste kwartaal van dit jaar hard werken aan de redactie van ons debuut en gezien de eerst vier hoofdstukken die we al onder de pen hebben gehad, wordt het boek volgens ons echt prachtig. We genieten met volle teugen van Schimmenschuw en hopen dat door te laten werken bij de lezers later. Door de redactie op ons boek en het commentaar van proeflezers zien wij ons werk steeds beter worden. We hopen dan ook dat 2015 een goed jaar zal blijken te zijn voor publicaties en we willen daar graag de energie in steken.

Op het vision board van 2014 valt op dat de naam Johanna Lime vaak te zien is. Wij denken nu toch al meer bekendheid te hebben dan voorheen, mede dankzij Facebook en Hebban. In 2014 hebben we veel boeken gelezen van Nederlandse fantasy auteurs. Daarvan zijn recensies te vinden op Goodreads en Hebban.

Het verhaal “De wording van Chyndyro” heeft weer een metamorfose ondergaan en staat nu echt klaar voor gratis geschenk voor degene die Schimmenschuw via ons koopt als het uitgegeven is. Stuur gerust een reactie als u dit boek wilt kopen.

Misschien tot ziens op een van de fantasy festivals Imagicon, Castlefest, Elfia of Keltfest.

Groeten van Johanna Lime.