Een traan en een lach

20 augustus 2014

Vandaag kregen wij bericht van uitgeverij Parelz. Ons verhaal “Liefde en aandacht doen wonderen” is afgewezen voor publicatie. Parelz richt zich op de literaire lezer en de redacteur had bij ons verhaal het idee dat wij ons eerder richten op de ontspanningslezer. Daar heeft hij waarschijnlijk gelijk in. Toch vond hij ons verhaal wel mooi, althans het idee dat er achter zit. Wij vinden het jammer dat dit verhaal niet door Parelz wordt gepubliceerd. Dat heeft bij ons aanleiding gegeven tot een traan. Blijkbaar zijn we nog niet ver genoeg gevorderd met schrijven om aan de objectieve literaire kwaliteit en subjectieve smaak van deze uitgeverij tegemoet te komen.

Er is echter ook reden genoeg voor een lach. Wij hebben met het commentaar van LeoArie Elsenaar ons verhaal kunnen verbeteren, vinden wij. Vandaag is het voor de vierde keer herschreven en het loopt een stuk beter. We hebben niet zoveel als gesuggereerd werd geschrapt, maar toch al gauw een duizendtal woorden. De regel: schrijven is schrappen, hebben we vandaag in de praktijk gebracht. Het verhaal wordt nu bij de andere herschreven verhalen bewaard, voor een eventuele verhalenbundel. Ergens hadden we hier al rekening mee gehouden want het is moeilijk om aan alle schrijfeisen te voldoen. We blijven echter stug volhouden.