Paul Harland Prijs 2014

10 juni 2014

Dit jaar hebben we op 1 juni, direct op de eerste dag dat het mogelijk was, twee experimentele verhalen ingezonden. We hebben ze samen geschreven in tegenstelling tot vorig jaar toen we ieder twee verhalen instuurden. We kunnen daarom geen Feniksprijs winnen, helaas. De twee verhalen die we ingestuurd hebben, zijn ruim vantevoren geschreven en door proeflezers becommentarieerd. Aan de hand van hun kritieken zijn ze herschreven.

We verwachten niets en laten ons verrassen door de jury. Onze vorige verhalen kwamen niet door de voorselectie. Het zou ons aangenaam verbazen als deze twee er wel door komen. We hebben erover nagedacht en besloten dat de ervaring van het schrijven van verhalen al winst oplevert.

We gaan de korte verhalen die we tot nu toe schreven aan de hand van de juryrapporten herschrijven en bewaren ze voor een latere verhalenbundel.

PHP 2014

Hoe dan ook: wij vinden de beide ingestuurde verhalen voor de PHP 2014 goed gelukt en zijn er trots op. Een wedstrijd zoals de Paul Harland Prijs is voor ons een goede stok achter de deur om in elk geval ieder jaar weer een aantal korte verhalen te schrijven.

We wensen iedereen die meedoet met schrijven, organiseren en jureren veel succes en hopen op deze manier een steentje bij te dragen aan de promotie van de fantastiek in Nederland.