Drie korte verhalen naar Vlaanderen gestuurd

11 april 2014

Inspiratiebubbels

Dit stond nog niet eerder op onze website, maar is het vervolg op het bericht van 19 maart over opborrelende inspiratie. De verhalen voor de cursus “Personages, conflict en perspectief” van Schrijvenonline zijn inmiddels alweer terug van de leraar. De cursus is nu afgerond.

Daardoor hadden we twee verhalen als opdracht voor de cursus gemaakt en er lag nog een ander verhaal klaar. Deze drie verhalen hebben we na afronding van de cursus weer herschreven zodat ze iets beter zijn geworden. Ze tellen ongeveer 1500 woorden per stuk en ze zijn opgestuurd naar Vlaanderen.

Eén van de verhalen is ingestuurd naar Brugge en doet mee aan de Fantasy Strijd Brugge 2014. We hebben bericht ontvangen dat ons verhaal naar de jury zal worden gestuurd en dan is het afwachten op welke plaats ons verhaal terecht komt. Eind september is de prijsuitreiking van deze wedstrijd in Brugge.

Twee andere verhalen zijn opgestuurd naar Gent: Naar Gentasia.

Wij hebben twee verhalen ingezonden, omdat er een bericht op het forum van Woordenwoud kwam, waarin de mogelijkheid werd geboden om verhalen voor drie verschillende Gentasia Award Bundels in te sturen. “Er zijn drie categorieën (en dus ook drie verschillende Gentasia Award Bundels): Categorie A): sprookjes en kortverhalen bestemd voor kinderen tot 12 jaar; B): kortverhalen voor tieners (12-18 jaar) en C): verhalen voor volwassenen.” De verhalen die wij opgestuurd hebben horen volgens ons in categorie A en B en we hebben bij elk verhaal een tekening gemaakt op de computer en die erbij opgestuurd.

Gentasia zou de hele maand augustus van 2014 gehouden worden in Gent. Nu zien we op de website van de organisatie van Antoine Bomon echter staan dat het augustus 2015 wordt. In ieder geval hebben we bericht gekregen, na navraag, dat de twee verhalen met bijbehorende tekeningen door de organisatie ontvangen zijn. En we hopen dan natuurlijk dat ze in een Gentasia Award Bundel zullen worden opgenomen. Afwachten dus maar.

We vinden het wel leuk dat wij door het meedoen aan wedstrijden ook kennis hebben gemaakt met Vlaamse schrijvers, want als je in de Nederlandse taal schrijft bestrijkt het taalgebied niet alleen Nederland maar ook Vlaanderen. Onze collega schrijvers komen ook naar de PHP en Fantastels en wij gaan naar Brugge en misschien dus ook naar Gent. Het is nog even afwachten hoe het gaat lopen bij Gentasia.

Nu gaan we ons weer richten op het schrijven voor de Paul Harland Prijs voor 2014, Fantastels 2014 en natuurlijk moeten we verder aan ons eerste deel van de trilogie. Er is genoeg te doen voor ons, we blijven doorgaan.