Over ons debuut: Schimmenschuw

Schimmenschuw

16 maart 2014

Over ons debuut: Schimmenschuw.

(verwacht bij uitgeverij Zilverbron in augustus 2015).

De zestienjarige Kamilia woont in een achteraf dorp op Laskoro, aan de rand van het moeras van Tulle. Ze heeft als peuter haar moeder verloren en woont sindsdien bij haar oma. Bij de moestuin, aan de rand van het moeras, ziet en hoort ze steeds een schim. Iedere keer weer wordt ze bang en vlucht ze weg.

Ze heeft tarotkaarten waarmee ze gaat waarzeggen voor het zomercircus, haar enige verzetje in de vakantie. Als ze voor zichzelf de toekomst wil zien, gebeurt er iets vreemds. Plotseling komt ze op de zusterplaneet van Laskoro in een ver verleden terecht. Om weer thuis te komen moet ze door zeven landen van Chyndyro reizen om zeven fragmenten van een magische sleutel te bemachtigen. Steeds weer krijgt ze nog een moeilijke opdracht te vervullen voordat ze een van de zeven fragmenten in ontvangst mag nemen.

Gelukkig wordt Kamilia geholpen door een groep trouwe vrienden. Sommige zonen of dochters uit verschillende magische dynastieën helpen haar eveneens. Geleidelijk komt ze erachter dat ze zelf ook een magische gave bezit. Ze neemt het op tegen verraderlijke geesten. De avatars willen dat ze zo snel mogelijk weer naar huis gaat vanwege een probleem met het tijdcontinuüm. Uiteindelijk, na veel omzwervingen en avonturen, lukt het Kamilia om thuis te komen en dan kan ze de schim wel verstaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.