Over Dinie (Biografie)

Dinie zw 202

16 maart 2014

Over Dinie (Biografie)

Dinie Boudestein is geboren op 21 januari 1953 in Krimpen aan den IJssel. Zij is de jongste telg uit een gezin met vier kinderen. Samen met haar broers en zus speelde ze vaak taalspellen. Ze ontdekte de bibliotheek al snel en raakte gefascineerd door boeken over astrologie, astronomie, populaire wetenschap, science fiction en fantasy.

Dinie studeerde aan de huishoudschool, ging daarna naar de opleiding voor lerares nijverheidsonderwijs en maakte een zijsprong naar de opleiding voor apothekersassistente. Ten slotte ging ze werken bij de rijksoverheid.

Dinie maakte voor school geweldig goede werkstukken die als voorbeeld werden gebruikt voor anderen. Op 19 november 1982 ging ze met Marjo samenwonen in Sliedrecht en schreef ze verschillende dagboeken van personages in de werelden waar de het grootste deel van de verhalen van Johanna Lime over gaan. Haar hobby’s zijn: rollenspellen op de computer, puzzelen, breinbrekers, lezen, films kijken en schrijven.