(Her)schrijven deel 1 van “De vergeten vloek.”

 8 maart 2014

Nadat wij ons manuscript voor Schimmenschuw hadden opgestuurd naar de uitgeverij, zijn we teruggekeerd naar ons eerste idee: het schrijven van een trilogie.

Het verhaal van deze trilogie speelt zich af in twee koninkrijken, ver van de Aarde verwijderd. De tijd loopt er anders dan bij ons, hoewel er ook veel overeenkomsten zijn. Dit mag vreemd lijken, maar heeft een oorzaak die we echter in deze trilogie nog niet zullen verklappen. We willen er hierna waarschijnlijk nog twee schrijven.

Het jaar waarin “De vergeten vloek” begint, is hetzelfde jaar als waarin “Schimmenschuw” begint. “De vergeten vloek”gaat echter, grotendeels, over andere personages en speelt zich af in een moderne tijd waarbij er sprake is van ruimtevaart, maar ook van magie.

We zijn nu ons manuscript uit 2012 aan het herschrijven. Dit houdt in dat we het in feite helemaal opnieuw schrijven en het oorspronkelijke manuscript gebruiken als leidraad, hoewel er tijdens het proces van alles verandert. We hebben daarom eerst een aanlooptijd genomen om alle personages nog beter uit te werken en de conflicten tussen hen duidelijker neer te zetten. Dit hebben we van onze schrijfcursussen geleerd en daar maken we dankbaar gebruik van. Voor de drie afzonderlijke delen en ook voor de hele trilogie hebben we allereerst ook de synopsissen uitgewerkt. Voor deel 1 zijn we daarmee nog verder in detail getreden door de structuur van het verhaal uit te werken en daarna hebben we van ieder hoofdstuk een korte inhoud opgeschreven. Dit houden we erbij als planning, maar in de praktijk van het schrijven verandert daar ook al weer veel. Wij vinden dat niet erg: het verhaal schrijft zichzelf.

De hoofdstukken zijn steeds vanuit de personages geschreven, waarbij het verhaal zich per hoofdstuk om en om afspeelt in een van de twee koninkrijken.

Inmiddels zijn we gevorderd tot en met hoofdstuk 5 en zijn er alweer 66 pagina’s geschreven.

Ons doel is om in 2014 zo ver mogelijk te komen met de eerste trilogie.