Ons eigenwijze visionboard van 2013

Ons eigenwijze visionboard van 2013

14 december 2013

Hier ziet u een foto van ons visionboard van 2013.

Vision board 2013 blog-aangepast

De plaatjes, woorden en zinnen:

Rechts onderaan hebben we een plaatje gebruikt voor de verwondering en de magie in het leven, een vrouw die kijkt naar haar handen waar iets magisch tussen gebeurt. Verder naar links staat het jongetje dat de grens tussen werkelijkheid en verbeelding doorzichtig maakt. Dit geeft aan dat we graag verder willen gaan met het schrijven van fantasy. De naam Johanna Lime staat nu onderaan op ons visionboard, want we schrijven inmiddels samen onder één pseudoniem, dat hadden we in 2012 al bereikt en is daarom naar onderen verschoven.

Het plaatje van de lezende man met de draak die over zijn schouder meeleest en vooral het citaat van Roald Dahl: “Those who don’t believe in magic will never find it.” Dit zou best eens een statement van ons kunnen zijn voor 2013. Een manier om onszelf ertoe aan te zetten om door te gaan.

Links zien we weer de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur, plaatjes uit tijdschriften.

Het woord “Schimmenschuw”staat schuin over de elementen en door het statement heen en wijst in de richting van het woord “Uitgever.” Dit geeft aan dat we ons manuscript wilden verbeteren door te herschrijven en dat we het naar een uitgever wilden opsturen.

We hebben voor ons beiden weer twee vrouwen: de ene is degene met de blauwe ogen en de magie. De ander zit aan het strand bij zonsopkomst inspiratie op te doen voor weer een ander boek, dat we in de toekomst willen schrijven en waarvoor een nieuw idee ontstond in 2013. De titel die achter haar rug op het bord stond hebben we weggepoetst voor te nieuwsgierige Aagjes.

Het lieveheersbeestje staat op ons bord voor geluk en bovendien is het een object dat we nodig hadden vanwege de kleuren en de compositie van het totaalplaatje. We vinden het ook een leuk dier.

Het plan voor een serie van zeven boeken staat nog steeds als een lange termijn doel op het bord. Inmiddels is dit uitgegroeid tot de wens om drie trilogieën te schrijven. In het roze gebied links stond de titel van de serie, maar die hebben we eraf gehaald voor deze site. Er stond namelijk informatie op die we niet mogen prijsgeven vanwege de anonimiteit van wedstrijden waaraan we meededen in het afgelopen jaar.

Een heel belangrijk beeld op dit visionboard is wel de trap van boeken. Het doel daarbij is namelijk, dat wij ons als schrijvers willen ontwikkelen. We hebben weer aan kortverhaal wedstrijden meegedaan en ons doel daarbij is: op een hogere plaats uitkomen dan vorig jaar.

De flesjes: “Essence of Dreams”, “Love Elixer” en “Wish Tonic” vonden we wel goed passen bij het geheel van een visionboard. Het voegt er iets luchtigs aan toe.

De tekst over de traptreden geeft onze doelen aan voor deelname aan kortverhaal wedstrijden. We wilden een verhaal schrijven voor Fenikso, twee verhalen voor de Paul Harland Prijs en drie verhalen voor Fantastels.

De sterren wijzen de weg naar succes.

Wat hebben we in 2013 bereikt?

We hebben in 2013 veel geleerd over fantasyschrijven. Bij de VAK in Delft hebben we hiervoor een cursus gevolgd bij Martijn Lindeboom. Daar ontmoetten we andere schrijvers, waar we via Facebook nog contact mee onderhouden. We wisselen af en toe verhalen uit aan elkaar om te proeflezen. Daar leren we ook weer van.

Bij de Zonderlingen op Magic Tales hebben we nog steeds een groep vrienden waarmee we contacten onderhouden en uitwisselingen hebben voor proeflezen en redigeren. We hebben ook contacten in het Woordenwoud en op Facebook.

Schimmenschuw is nog twee keer herschreven nadat we van Cocky op Keltfest redactie kregen op een stukje ervan. Uiteindelijk is het op 3 december 2013 naar Uitgeverij Zilverbron opgestuurd. We wachten nu in spanning af of we echt zo gegroeid zijn dat het een boek mag worden.

Voor wedstrijden van Uitgeverij Fenikso hebben we in plaats van één verhaal, er twee kunnen schrijven. Voor de Paul Harland Prijs van 2013 hebben we in plaats van samen twee verhalen te schrijven, nu ieder twee verhalen opgestuurd. Doordat we voor de cursus bij Martijn Lindeboom ieder aan een opdracht bezig waren, hebben we iets beter ontdekt welke verschillen er zijn tussen ons zijn en kunnen we daar in de toekomst misschien beter gebruik van maken. Voor de Fantastels Verhalenwedstrijd hebben we dit jaar drie verhalen opgestuurd. Tussendoor is het verhaal Paddy en Padda nog geschreven voor Fantastyval. (zie verhalen).

We zijn begonnen aan een cursus: “Personages, conflict en perspectief” en hebben een spellingscursus gevolgd van Onze Taal. Verder bestudeerden we ook nog enkele boeken over schrijven. Hier moeten we nog wel mee verder gaan.

De uitslagen van de wedstrijden en de juryrapporten van de Paul Harland Prijs en van Fantastels krijgen we over een poosje pas. We weten dus nog niet of we echt hoger zullen eindigen dan de vorige keer, maar voor ons gevoel zijn we een eind verder gekomen. Het trapje op het visionboard heeft goed dienst gedaan.

Groeten van Johanna Lime.