Ons eigenwijze visionboard van 2012

Ons eigenwijze visionboard van 2012

14 december 2013

Hier ziet u een foto van ons visionboard van 2012.

Vision board 2012 blog-aangepast

De plaatjes:

Het boek met de zeven vlinders aan de rechterkant, geeft aan dat wij graag een serie van zeven boeken willen gaan schrijven. Op het moment dat we dit visionboard maakten, hadden we de eerste versie van deel 1 van die serie geschreven en wilden we het naar een uitgever sturen. Maar toen kwamen we erachter dat Luitingh Fantasy & Magic Tales naar nieuw fantasy talent zochten.

Wij hebben ons aangemeld bij Magic Tales en kwamen op het Forum. Daar wisselden we informatie uit met andere deelnemers en we ontdekten dat we een nieuw opzichzelfstaand verhaal moesten gaan schrijven. Dit werd: “Schimmenschuw.”

Het plaatje linksonder van het bos met zonnestralen staat symbool voor aarde en vuur. De zee bovenaan met de lucht erboven staat voor water en lucht. Vier elementen die wij belangrijk vinden. Om iets compleet te maken zoeken wij intuïtief altijd naar deze elementen, maar ook naar kleuren en speciale symbolen. Ze horen gewoon bij Johanna Lime.

De vrouwen in dit visionboard staan symbool voor ons. De verschillen in kleur geven aan dat wij twee verschillend personen zijn. Toch zijn we beiden bezig met fantasyschrijven. Daarom hebben we deze plaatjes uitgezocht, want hier dragen de vrouwen kostuums voor een fantasy evenement. Ze laten hun fantasie als het ware de vrije loop.

De kleurpotloden geven kleur aan het geheel. De handen staan symbool voor het groeten van de goddelijke (inspiratie) vonk in de ander. De inspiratie en de passie voor het schrijven die we beiden nodig hebben. Ganesha, de olifant heeft te maken met studie en boeken en is de hindoegod van de studenten. Wij wisten dus wel dat we nog lang niet volleerd waren met schrijven.

De vogel geeft ons het gevoel van vrijheid: kunnen doen wat we altijd al heel graag wilden.

De woorden en zinnen:

“Serie boeken, serie bestsellers.” Dit geeft aan dat wij heel graag een serie bestsellers willen schrijven. We hebben de ambitie om auteurs te worden van goede boeken.

Het logo van “Luitingh Sijthoff” met de poema, een leuk plaatje. “Luitingh Fantasy & Magic Tales zoeken nieuw fantasy talent” en “Magic Tales” geven aan dat we graag aan de wedstrijd mee wilden doen.

Uiteraard hadden we wel willen winnen en stond er bovenin: “Wedstrijd Luitingh Fantasy winnen.” Het winnen is doorgestreept, want dat is niet gelukt.

Maar het is wel gelukt om “Schimmenschuw” te schrijven en het manuscript op tijd in te sturen. Het is ons ook gelukt om als “Schrijversduo Johanna Lime” enige naamsbekendheid te krijgen, al was het alleen maar op het Magic Tales forum.

Wat hebben we in 2012 bereikt?

We hebben deel 1 van onze serie geschreven en besloten dit later weer te verbeteren.

Verder hebben we bereikt dat we deel uit gingen maken van een bijzondere groep: De Zonderlingen, op het forum van Magic Tales. Met deze groep konden we van elkaar leren door te proeflezen en te redigeren. Bovendien hebben we met een groepje van hen een 100 dagen estafette verhaal geschreven op het forum. We hebben kennis gemaakt met Cocky van Dijk. Schimmenschuw geschreven en opgestuurd.

Daarnaast zijn er dingen gebeurd die niet op ons visionboard stonden, maar die ons wel hebben geholpen om beter te leren schrijven.

De deelname aan kortverhalen wedstrijden hebben een aantal juryrapporten opgeleverd waar we veel van hebben geleerd. Hierdoor kwamen we tot de ontdekking dat het met creativiteit wel goed zat bij ons, maar dat we aan techniek nog heel wat moesten sleutelen.

Groeten van Johanna Lime.