Wie is Johanna Lime? (bijgewerkte versie 2-11-2013)

2 november 2013 (Herschreven en nieuwe informatie toegevoegd)

Johanna Lime is het pseudoniem van Marjo Heijkoop en Dinie Boudestein. Wij schrijven samen al van jongs af aan en hebben interesse in fantasy en science fiction verhalen. Er zijn door ons in de loop der jaren vele dagboeken geschreven over personages uit onze zelfbedachte werelden. In oktober 2011 besloten we deze te gebruiken om er heuse manuscripten van te maken, zodat ze als boeken uitgegeven kunnen worden.

In maart 2012 hadden we deel 1 van onze serie af, dachten we. Die serie zal uiteindelijk weleens drie trilogieën kunnen gaan beslaan, zoals het er nu naar uitziet.

Gelukkig vonden we na onze eerste poging tot het schrijven van een manuscript in maart 2012 op de website van Magic Tales het bericht dat er een schrijfwedstrijd was voor een op zichzelf staand verhaal voor uitgeverij Luitingh Fantasy. We zijn toen naarstig aan de slag gegaan en hebben een heel nieuw manuscript geschreven, dat een voorloper kan zijn voor onze serie, maar dat ook als een op zichzelf staand verhaal gelezen kan worden. De wedstrijd van Luitingh Fantasy hebben we niet gewonnen, maar toch zijn we gelukkig met hoe alles gelopen is.

Na het verwerken van veel commentaar van proeflezers en na een lange weg van ontdekken wat schrijven precies inhoudt, zijn we nu aan de negende herschrijfronde van dit manuscript bezig en we hopen het eind 2013 in te kunnen sturen naar een uitgever.

Inmiddels hebben we meegedaan aan andere verhalenwedstrijden, waarbij er korte verhalen moesten worden ingestuurd. Hier hebben we ook veel aan, vooral als er juryrapporten bij verstrekt worden. Dit zijn bijvoorbeeld: De Fantasy Strijd Brugge, De Paul Harland Prijs en Fantastels Verhalenwedstrijd. We proberen hier elk jaar weer aan mee te doen.

In 2013 hebben we een cursus gevolgd voor het fantasy-schrijven bij Martijn Lindeboom, de organisator van de Paul Harland Prijs. Op het moment dat we dit schrijven, volgen we de cursus: “Personages, conflict en perspectief” bij Frans Stüger van de Schrijven Online Academie. Bovendien hebben we een aantal boeken ter bestudering gekocht op advies van Leo Arie Elsenaar van Parelz en daaruit leren we ook enorm veel over het vak en de technieken van het schrijven.

Vandaar dat we nu al bijna twee jaar bezig zijn met het manuscript “Schimmenschuw”, dat ons debuut moet worden.

We schrijven de korte verhalen nog steeds samen, maar ook wel ieder apart. De boeken schrijven we wel altijd samen in onze vrije tijd. We hopen dat we er een uitgever voor kunnen vinden zodat er veel lezers plezier aan zullen beleven. En natuurlijk hopen we steeds hoger op de ranglijst te komen bij de verschillende wedstrijden en als schrijvers door te breken en bekend te worden.

Deze blog gebruiken we om informatie over onze schrijfactiviteit door te geven.

Vriendelijke groet van Johanna Lime.