Toch nog even doorgaan met herschrijven aan onze roman.

3 oktober 2013

We willen dit even melden als een update voor ons verhaal.

We zijn door een paar commentaren van proeflezers weer aan het denken gezet en er zitten opmerkingen bij waarvan wij vinden dat ze de nodige aandacht verdienen.

Na erover gesproken te hebben met elkaar, gaan we vanaf 16 oktober het hele manuscript weer langs, onder andere om te kijken of alle emotionele en intellectuele logica klopt.

Er mogen geen dingen in staan die de lezer moeilijk kan aannemen en waardoor het verhaal aan de kant gelegd zou kunnen worden. Dat zouden we heel erg jammer vinden, want het is juist zo’n leuk verhaal. Het verdient het om van begin tot eind gelezen te worden, volgens ons. Maar dan moet het dus goed zijn. En daarom gaan we liever nog even sleutelen.

Na dit eerste verhaal willen we een hele serie gaan schrijven. We denken nu zelfs aan drie trilogieën. Die spelen zich enkele duizenden jaren na dit eerste boek af. Af en toe wordt echter teruggegrepen naar de tijd van dit verhaal. Die wereld willen we daarom goed in elkaar gezet hebben, zodat alles klopt.

We gaan ons manuscript blootstellen aan een vragenvuur om te zien of het nu echt zo is geworden als we het graag zouden willen.

Jammer, maar helaas.

De lezer moet nog langer wachten.

Als “Schimmenschuw” ons debuut moet worden, moet het wel een goed verhaal zijn, vinden we. Zolang dat nog niet zo is, blijven we eraan sleutelen.