Wie is Johanna Lime?

26 juli 2013

Johanna Lime is het pseudoniem van Marjo Heijkoop en Dinie Boudestein. Wij schrijven samen al van jongs af aan en hebben interesse in fantasy en science fiction verhalen. Er zijn door ons in de loop der jaren vele dagboeken geschreven over personages uit onze zelfbedachte werelden. In oktober 2011 besloten we deze te gebruiken om er heuse manuscripten van te maken, zodat ze als boeken uitgegeven kunnen worden.

In maart 2012 hadden we deel 1 van onze serie af, dachten we. Die serie zou uiteindelijk weleens zeven delen kunnen gaan beslaan. Dat is nog steeds zo. Maar gelukkig vonden we toen op de website van Magic Tales het bericht dat er een schrijfwedstrijd was voor een op zichzelf staand verhaal voor uitgeverij Luitingh Fantasy.

We zijn naarstig aan de slag gegaan en hebben een heel nieuw manuscript geschreven, dat een voorloper kan zijn voor onze serie, maar dat ook als een op zichzelf staand verhaal gelezen kan worden. Na het verwerken van veel commentaar van proeflezers en na een lange weg van ontdekken wat schrijven precies inhoudt, zijn we nu (hopelijk) aan de laatste herschrijfronde van dit manuscript bezig. De wedstrijd hebben we niet gewonnen, maar toch zijn we gelukkig met hoe alles gelopen is.

Inmiddels hebben we meegedaan aan andere verhalenwedstrijden, waarbij er korte verhalen moeten worden ingestuurd. Hier hebben we ook veel aan, vooral als er juryrapporten bij verstrekt worden. Dit zijn bijvoorbeeld: De Fantasy Strijd Brugge, De Paul Harland Prijs en Fantastels Verhalenwedstrijd. In 2013 zijn we ook nog op cursus gegaan voor het fantasy-schrijven.

We schrijven de korte verhalen nog steeds samen, maar ook wel ieder apart. De boeken schrijven we wel samen in onze vrije tijd. We hopen dat we er een uitgever voor vinden zodat er veel lezers plezier aan zullen beleven. Deze blog gebruiken we om informatie over onze schrijfactiviteit door te geven.

Vriendelijke groet van Johanna Lime.